Corul Catedralei Patriarhale la Biserica Domneasca de la Curtea Veche

In Duminica a II-a a Postului Mare, a Sfantului Grigorie Palama, Corul Nicolae Lungu al Patriarhiei Romane a fost prezent la Biserica Domneasca de la Curtea Veche cu hramurile Buna Vestire si Sf. Cuvios Antonie cel Mare.

Corul Catedralei Patriarhale a bucurat pe credinciosii prezenti la Sfanta Liturghie la Biserica Sf. Anton – Curtea Veche prin raspunsurile liturgice date sub bagheta dirijorala a Pr. Lect. Dr. Stelian Ionascu.

Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Romane reprezinta pentru modernitate marturia evolutiei muzicale polifonice la noi. Pupitrul corului a gazduit de-a lungul vremii  nume de exceptie in dirijat si compozitie. Acesti artisti au adus constant noi forme si directii in evolutia muzicii corale romanesti si au pus mai presus de orice dragostea pentru muzica, religie si societate.

Biserica Sfantul Anton - Curtea Veche este cea mai veche biserica din Bucuresti. In anul 1559, luna septembrie, cand a fost construita Biserica Domneasca de la Curtea Veche de catre ctitorii domnitorul Mircea Ciobanul si doamna sa Chiajna a primit ca hram Buna Vestire. Dupa incendiul din 23 martie 1847, cand mare parte din orașul București a ars, fiind distrusa de foc Biserica „Sfantul Anton” - Pușcarie, din imediata apropiere a Bisericii Domnești, Biserica „Buna Vestire” de la Curtea Veche a primit ca al doilea ocrotitor pe Sfantul Antonie cel Mare folosindu-se de atunci prescurtarea numelui marelui ava egiptean, Sfantul Anton.

Sursa: basilica.ro