Sute de credincioşi s-au rugat Sfantului Antonie cel Mare

Biserica Sf. Anton – Curtea Veche din Capitală a devenit neîncăpătoare, marţi, 17 ianuarie 2017, de credincioşii care au dorit să se roage la protectorul lăcaşului de cult: Sfântul Antonie cel Mare. Slujba Sfintei Liturghii la acest moment deosebit din viaţa parohiei a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Păstorul spiritual s-a adresat celor prezenţi şi le-a spus că Sfântul Antonie cel Mare, din cei 105 ani de viaţă pe care Dumnezeu i-a dăruit, aproape 90 i-a petrecut în priveghere, post şi rugăciune, devenind astfel un îndrumător al călugărilor.

    Puţini dintre noi ar mai accepta o astfel de viaţă închinată Domnului, o astfel de trăire dusă cu toată inima până la sfârşitul zilelor lui şi închinată Stăpânului a toate. De aceea, Sfântul Antonie cel Mare a rămas îndrumător al călugărilor şi următor al lui Ilie Tesviteanul şi al lui Ioan Botezătorul, aşa cum am auzit în cântarea troparului, pentru că el s-a asemănat prin postul şi lucrarea sa duhovnicească cu marii profeţi din Vechiul Legământ care anunţau de fapt această viaţă pustnicească, a spus ierarhul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor s-a rugat Sfântului să mijlocească pentru credincioşi înaintea Tatălui nostru Cel din Ceruri.

    Îi înălţăm Sfântului Cuviosului Părintelui nostru Antonie smerită rugăciune, rugându-l să mijlocească înaintea Preabunului Dumnezeu pentru noi şi să ducă rugăciunile acestei obşti şi ale tuturor celor care îl cinstesc pe el înaintea Părintelui Ceresc, a adăugat Părintele Episcop.

Credincioşii care au participat astăzi au avut posibilitatea de a se închina Icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare care este prezentă de peste 165 ani în această Biserică.

Aflată în centrul istoric al Capitalei, Biserica Domnească Sfântul Anton – Curtea Veche este unul dintre cele mai vizitate lăcașuri de cult din București.
 

Iulian Dumitrascu
Sursa: basilica.ro